Tapijt

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt ligt, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en is daardoor goed te combineren met de rest van uw interieur.

Tapijt leent zich uitstekend voor verwerking tot een mooi karpet op maat, dat precies past bij uw eigen interieur. U kiest uit onze collectie het tapijt en wij laten het festonneren of we maken er een volume karpet van door er een ondertapijt onder te maken.   

Tapijt heeft een geluiddempende werking. In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond.
Tapijt biedt hier een oplossing voor. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tevens werkt tapijt warmte-isolerend en energiebesparend. U kunt ook kiezen om ondertapijt onder het tapijt te laten aanbrengen. Goed ondertapijt verhoogd de levensduur van het tapijt maar werkt ook isolerend. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen.

Leverancier(s)